Ознака: Форум на словенските култури

Започна „Форумот на словенските култури“ во Санкт Петербург

Со Меѓународната конференција „Културните рути на словенскиот свет на мапата на Еврпа“, денеска во Санкт Петербург започна специјалната програма на Меѓународната фондација „Форум на...

Гордан Николов – амбасадор на Форумот на словенските култури

На свеченоста што се одржа по повод јубилејот - 15 години на Форумот на словенски култури, Гордан Николов, директорот на Музејот на Македонија, од...