Ознака: фонтана

Фонтана во форма на „У“ ги подели граѓаните

Изградбата на новата фонтана во малата загорска општина во Хрватска предизвика реакции во јавноста поради специфичниот облик во стилизирана буква „У“, што потсетува на...

Градските фонтани нефункционални и полни со ѓубре

Наместо да бидат украс на градот и да им ја гасат жедта на граѓаните и на туристите, градските фонтани и јавните чешми се преполни...