17 C
Skopje
24.10.2020 - 14:41

Ознака: фондови

Основни концепции на руралниот развој

За руралниот развој кај нас сѐ повеќе се зборува во последно време, поради користење средства од претпристапните фондови на ЕУ. Меѓутоа, ни пошироката стручна...

Сѐ уште е мала искористеноста на европските фондови

Неопходно е македонските компании да се охрабрат и да влезат во процес на аплицирање, пред сѐ затоа што тоа значи нивна подготовка за искористување...

Порамномерно да се инвестира низ целата држава

Повеќето од градовите, освен Скопје, стагнираат поради што бизнисмените велат дека за економски раст се потребни инвестиции низ целата земја, како и подобро менаџирање...

Тајните фондови на Коѕијас и пеколниот план на Атина

Повеќе сум склон да верувам дека целиот овој политички земјотрес во Грција е добро изрежиран и испланиран за да се влијае врз Македонија, колку...

Грција под истрага за можна злоупотреба на европските фондови наменети за...

Европската канцеларија за борба против измами (ОЛАФ) почна истрага во Грција за евентуална злоупотреба на средства од фондовите на Европската Унија наменети за бегалците. Грчките...