Ознака: флоти

САД и Русија имаат најголеми воздушни флоти во светот

Според годинашниот извештај за капацитетот на воздушните сили во светот, кој беше објавен од страна на месечникот „Флајт интернешнел“, во соработка со „Ембраер“, американските...

Европските флоти чекаат нови ловци

Белгија, Бугарија, Финска, Германија, Полска, Словачка и Швајцарија изминатите недели објавија планови за купување нови борбени авиони и друга воена опрема. Таквата вест со задоволство...