18.8 C
Skopje
25.7.2021 - 1:19

Ознака: фифа

Инфантино: Во натпреварувањата на ФИФА играчите би заслужиле аплауз, а не...

Во натпреварувањата на ФИФА неодамнешните демонстрации на играчи на натпреварите во Бундес-лигата би заслужиле аплауз, а не казна. Сите мора да кажеме не за...

ФИФА: Фудбалот ќе биде сосема поинаков додека не се открие вакцината

Од ФИФА велат дека секој што е вклучен во организирањето фудбалски натпревари има „одговорност“ да го спречи ширењето на коронавирусот, пишува „Би-би-си“ Фудбалската средина ќе...

ФИФА има две опции за идниот меѓународен календар?

Првата верзија би вклучувала повеќе термини за меѓународни средби во ноември и во декември, а втората е да се додадат дополнителни термини во ноември...

ФИФА го активира првиот чекор

Свет­ска­та фуд­бал­ска фе­де­ра­ци­ја (ФИФА) на­ред­ни­те де­но­ви ќе поч­не со па­ке­тот, како своевиден прв че­кор за фи­нан­си­ска по­мош на 211-те зем­ји-член­ки по­го­де­ни од пан­де­ми­ја­та на...

Без меѓународен фудбал до 2021 година?

Потпретседателот на ФИФА, Канаѓанецот Виктор Монталјани, вели дека е можно годинава да не се играат повеќе меѓународни натпревари поради пандемијата на коронавирусот и ограничувањата...

Три приоритети на ФИФА за поддршка на фудбалот

Нашиот прв приоритет, нашиот принцип, оној што ќе го користиме за нашите натпреварувања, а ги охрабруваме сите да го следат, е дека здравјето е...

Македонија останува на 68-та позиција на ФИФА ранг-листата

Македонската фудбалска репрезентација останува на 68-та позиција на ФИФА ранг-листа објавена денеска. На истата позиција нашата селекција беше и минатиот месец. За првпат откако ФИФА...

Летниот ќе стане „есенски“ преоден рок, договорите важат и по 30...

Новите датуми за летниот преоден рок, кој во Англија е преместен за 1 септември, ќе бидат одобрени од ФИФА, под услов да бидат меѓу...

ФИФА понуди упатства за решавање на проблемот со платите

Главните принципи треба да бидат „гарантирање некаква форма на исплата на платите на играчите и на тренерите, избегнување парници, заштита на договорната стабилност, да...

ФИФА ја помести старосната граница за ОИ

ФИФА ја помести старосната граница за фудбалерите кои ќе настапат на Олимписките игри во Токио. Игрите поради коронавирусот се одложени за наредната година. Според правилата...