-0.2 C
Skopje
26.1.2022 - 21:22

Ознака: фифа

Левандовски петти фудбалер што во низа ја освојува наградата на ФИФА

Левандовски е најдобар фудбалер за 2020 и за 2021 година, а од 1991 година признанието во низа го освојуваа Роналдо, Роналдињо, Лионел Меси и...

Бројот на трансфери како пред пандемијата, не и потрошувачката

Лани имало вкупно 54.739 меѓународни трансфери (професионалци и аматери), има постојан раст во фудбалот за жени, а бројот на трансферите во фудбалот за мажи...

Левандовски, Меси и Салах низ бројки

ФУДБАЛ - НАГРАДА НА ФИФА Роберт Левандовски од Баерн, Лионел Меси од ПСЖ и Мохамед Салах од Ливерпул се тројцата кандидати за признанието „најдобар“ за...

По 16 години, одново фудбалери од три континенти се финалисти

Во најтесниот круг во изборот за 2021 година се Левандовски, Меси и Салах. Бразилецот Роналдо е најмладиот победник, Португалецот Кристијано Роналдо и Аргентинецот Меси...

Покрај СП, можно е и ЕП на две години

ЕП, исто така, може да се одржува на две години. Во Европа има отпор затоа што таму секоја недела има „светско првенство“ во лигите...

Тригодишното владеење на Белгија во знакот на бројот три

ФУДБАЛ - ФИФА ЗА ГОДИШНАТА РАНГ-ЛИСТА Белгија во моментов три години и три месеци е непрекинато на врвот, меѓу репрезентациите што поминале најмногу време на...

Зго­ле­му­ва­ње на гло­бал­на­та кон­ку­рент­ност пре­ку тех­но­ло­ги­ја­та

Ана­ли­ти­ча­ри­те го ко­ри­стат но­ви­от „фуд­бал­ски ја­зик“ на ФИФА, кој се под­го­тву­ва­ше по­ве­ќе од две го­ди­ни. Пре­ку не­го се обез­бе­ду­ва­ат по­да­то­ци за тре­не­ри­те и за...

Победниците ќе бидат познати на 17 јануари 2022 година

Јав­но­то гла­са­ње за се­ко­ја ка­те­го­ри­ја на ин­тер­нет-стра­ни­ца­та на ФИФА ќе трае до 10 де­кем­ври ФУДБАЛ - ФИФА ГИ ОБЈАВИ НОМИНИРАНИТЕ ЗА НАЈДОБРИ ГОДИНАВА Светската фудбалска федерација...

ФИФА ги објави номинираните за најдобрите во 2021

ФИФА ги откри номинираните за наградите Бест 2021 за најдобрите во годината која изминува, а победникот ќе биде откриен на онлајн церемонија на 17...

Плејофот меѓу конфедерациите со по еден меч, на неутрален терен

Во баражот ќе учествуваат по една селекција од Азија, Јужна Америка, Океанија и од Северна Америка ФУДБАЛ - ФИФА Светската фудбалска федерација (ФИФА) го смени квалификацискиот...