Ознака: ФИНА

Хет-трик на Поп Ацев во Светската серија ултрамаратони

Тој по шесте трки сезонава (во Розарио, Санта Фе, Сен Жан, Охрид, Нови и на трката Капри - Неапол) ја освои титулата, а победник...

Филипчев: Верувам дека недоразбирањата брзо ќе бидат надминати

Чекаме одговорот на нашето ургентно писмо до ФИНА, а во меѓувреме ќе сториме сѐ и покрај ваквата ситуација, македонското пливање да не трпи, ќе...

Заминуваат во странство за да се раздолжат дома

Хрватска Околу 270.000 хрватски граѓани во Хрватска имаат блокирани банкарски сметки, вели статистиката на државната Финансиска агенција (ФИНА). Минатата година бројот на блокирани граѓани изнесуваше...

ФИНА дозволи пливачите да се натпреваруваат на независни митинзи

ФИНА е под зголемен притисок од пливачите, меѓу кои и олимпискиот и светски шампион Адам Пети, кои бараат поголем финансиски дел од приходите што...