Ознака: финасиска помош

Лукаревска: 306 работодавачи зеле финансиска помош, а не исплатиле плата

До 2 февруари на 13.160 работодавачи им е исплатено вкупно 961.709.306 денари за исплата на декемвриската плата на 60.974 вработени. Од нив, 306 работодавачи...

РКЕ предлага повеќе граѓани да добиваат финансиска помош за сметките за...

Стартува дефинирањето на принципите врз основа на кои ќе се прошири постојната листата на ранливи потрошувачи со цел да се намали енергетската сиромаштија. Регулаторната комисија...

179 фирми добиле финансиска помош, а не дале плата

Владата го објави списокот со 179 фирми што ја добиле финансиската поддршка, а не им дале плата на вработените. Надлежните најавија дека компаниите што...

Маркоска: Помош од 31 милион евра за сите микро и мали...

Преку Развојната банка ја пласираме третата по ред бескаматна кредитна линија Ковид 3 со која на располагање на стопанството се ставаат 31 милион евра,...

Над 1.000 физички и правни лица од туристичко-угостителскиот сектор ќе добијат...

Над 1.000 физички и правни субјекти аплицираа на петте јавни повици за поддршка на туристичко-угостителскиот сектор кој минатиот месец ги објави Министерството за економија....

Шпанската влада месечно ќе дава по 462 евра за најсиромашните граѓани

Шпанската влада усвои декрет со кој се воведува основен месечен приход од 462 евра за најсиромашните граѓани, дополнително загрозени од пандемијата на коронавирус. Право на...