16.8 C
Skopje
31.7.2021 - 6:42

Ознака: финасиска поддршка

Финансиска поддршка од Владата за 33 економски оператори

Како дел од шестиот пакет анти-ковид мерки, врз основа на информацијата за спроведениот јавен повик за финансиска поддршка на компании – оператори од индустријата...

Компаниите што ќе инвестираат нема да ги враќаат средствата од финансиската...

Министерот за финансии, Фатмир Бесими, истакна дека фирмите нема да ги враќаат средствата од финансиската поддршка за исплата на плати за месеците февруари и...

СДСМ: Финансиска поддршка од 17.2 милиони евра за 400 компании

Финансиската поддршка од 17.2 милиони евра за 400 компании за зголемување на продуктивноста е дел од антикризните мерки на владата предводена од СДСМ, велат...

Повик за доделување на финансиска поддршка за студенти

Министерството за образование и наука информира дека во тек е повик за доделување на еднократна финансиска поддршка на студентите за плаќање на дел од...

Владата и синдикатите дефинираа предлози за поддршка за платите на работниците

Во Владата денеска се одржа состанок со претставниците на синдикатите и граѓанските организации, на кој се разговараше за уредбата за владината финансиска поддршка за...