Ознака: финансиска

Македонија има ниска инфлација и финансиска стабилност

Извештај на рејтинг-агенцијата „Фич“ Македонската економија се карактеризира со ниска инфлација и финансиска стабилност, како резултат на водењето кредибилна финансиска и макроекономска политика, конзистентни со...

Нова верзија на финансиска инклузија

Како што покажува искуството на Уругвај, трансформирањето на финансиските системи на земјите во развој, за да поттикнат општествена инклузија, ќе наложува похрабри политики, поамбициозни...

На извозниците им е потребна сериозна финансиска инјекција

Претставниците на извозните компании посочуваат дека тешкотиите со кои се соочуваат изминативе месеци поради пандемијата значително влијаат врз нивната работа и дека Владата би...

Двократна финансиска помош за естрадните уметници

Владата донесе уредба за финансиска поддршка на македонските естрадни уметници за време на вонредна состојба предизвикана од коронавирусот, за месеците април и мај 2020...