Ознака: финансиска помош

Нови илјада стечајци ќе добиват финансиска помош од државата

Владата на денешната седница одлучи уште илјада стечајци да добиват финансиска помош од државата до нивното пензионирање. - Владата го усвои предлог-законот за материјално обезбедување на...

Поповски: Властите не се мешаат во работата на медиумите

ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕ Состојбата во медиумскиот простор се подобрува, но има уште многу да се сработи. Тоа е клучен заклучок...

Германија објави план за блокирање на странските преземања

Германските власти тврдат дека со новата стратегија ќе се заштитат домашните компании, особено оние во чувствителните индустриски сектори, од нивно преземање од странски фирми,...

Како европската привремена финансиска помош го зацврстува јаремот над Грција

Бескрајната грчка сага за јавниот долг ја покажа неспособноста на Европската Унија да се справи со својата неизбежна криза во еврозоната. Осум години по...