0.8 C
Skopje
26.1.2022 - 15:13

Ознака: филхармонија

„Галантна Индија“ прв концерт во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонијата ќе го одржи првиот концерт во вториот дел од концертната сезона, насловен „Галантна Индија“, денеска, во 20 часот. Диригент е маестро...

„Галантна Индија“, концерт на оркестарот на Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија ќе го одржи првиот концерт во вториот дел од концертната сезона, насловен „Галантна Индија“ в четврток со почеток во 20 часот....

Концерт инспириран од творештвото на Блаже Конески во Филхармонија

Завршната манифестација со која ќе биде заокружено чествувањето на „2021 – Година во чест на Блаже Конески“ ќе се одржи во Филхармонија на 20...

Рускиот пијанист Андреj Коробејников настапува со Филхармонија

Оркестарот на Филхармонијата, вечерва, во 20 часот, ќе го одржи концертот „100 метрономи“, кој ќе го води диригентот Габриел Бебешелеа, а како солист ќе...

„100 Метрономи“ во Филхармонија

Овој четврток, во 20 часот, оркестарот на Филхармонија ќе го одржи концертот „100 метрономи“ кој ќе го води диригентот Габриел Бебешелеа, а како солист...

Музички „Калеидоскоп“ во Филхармонија

„Калеидоскоп“ е насловен концертот, кој в петок во 20 часот ќе се одржи во Филхармонија. Диригент е Најден Тодоров од Бугарија, а како солист...

Магија на Шопен во Филхармонија

Пијанистот Кристијан Каровски ќе одржи концертен рецитал во големата сала на Филхармонија в четврток во 20 часот. На концертот насловен „Магијата на Шопен“ ќе...

Филхармонија во срцето

„Филхармонија во срцето“ е насловен концертот кој ќе се одржи в четврток во 20 часот, на кој ќе свири Камерниот оркестар на Филхармонија. Диригент...

Концерт на Филхармонија со виолинистот Тимоти Ридаут и диригентот Конрад ван...

Оркестарот на Филхармонија в четврток во 20 часот ќе го одржи концертот насловен „Зимски соништа“. Како солист ќе настапи виолистот Тимоти Ридаут од Велика...

„Контемплација со Перт и Шнитке“ во Филхармонија

Концертот насловен „Контемплација со Перт и Шнитке“ на кој како солисти ќе настапат виолинистките Анна Кондратенко и Ева Богоевска е на програмата на Филхармонија...