Ознака: филтри

Стари цевки, а скапи филтри за вода

Во градинката „Росица“ во Ѓорче Петров Од општината Ѓорче Петров велат дека иако водата доаѓа од Рашче, старите водоводни системи се причината за поставување филтри...

Цвеќињата се филтри на воздухот во домот

Сите сакаме да имаме чист и свеж воздух во нашите домови, а за да го постигнеме тоа, најлесен начин е да употребиме домашни растенија...

„Југохром“ нема да почне со работа додека не бидат ставени филтрите

Фабриката „Југохром“ во Тетово нема да биде пуштена додека не се постават филтрите за отпрашување, потврдија денеска премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски...

Основци од Гази Баба ќе пијат прочистена вода преку филтри

Во име на истакнување на важноста од консумирање чиста вода за здравјето, растот и развојот на децата, градоначалникот на Гази Баба го почна поставувањето...

Макрадули: Без исполнети обврски, Југохром нема да почне со работа

Сè додека Југохром не ги исполни условите и не се вложи во заштитата на животната средина не треба да работи, рече денеска заменик-министерот за...