-1.2 C
Skopje
16.1.2022 - 10:46

Ознака: филозоф

Времето не им минува на позитивните морални идеи и поуки

Етика за млади Етичка мисла Луѓето меѓусебно треба да се однесуваат така што од пријателите нема да создаваат непријатели, туку непријателите ќе ги претвораат во пријатели. Питагора,...

„Големото стакло“ ќе се публикува на англиски јазик

Новото издание на списанието ќе му овозможи на Музејот на современата уметност во Скопје да соработува уште поинтензивно со меѓународни автори, а тоа да...

Објавено делото „Природата на Бог“

Во издание на издавачката куќа „Слово“ објавено е делото „Природата на Бог“ од Тихана Обрадовиќ Чингарова, која ѝ припаѓа на младата генерација македонски филозофи....