Ознака: филозофи

Дачиќ: Кога се распаѓаше СФРЈ, ЕУ се однесуваше како „филозофите од...

Српскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Ивица Дачиќ на денешното отворање на конференцијата „Безбедносни предизвици на Балканот“, што се одржува во Темишвар, говорејќи...

Цивилизација 1.

Записи во несоница Она што сакам да го нагласам на почетокот тоа е фактот што поимот цивилизација, кој речиси му е целосно непознат на обичниот...