Ознака: Филозофија

Долу интелигенцијата! Да живее смртта!

Мигел Де Унамуно е еден од највлијателните филозофи на 20 век и еден од ретките кој отворено признава дека во логичниот слој на сопствената...

Имаме жени филозофи, ама за нив немаме именка од женски род

Катедрата за филозофија постои веќе седум децении, а уште кога таа ги почнала студиите во 1970 г. во Скопје, најголемиот број од запишаните биле...

Една реченица за мојата генерација

...еве, генерацијо моја, ти сега стоиш на пуста земја, слободна и ослободена од сè (дури и од потомство), дури и од одговорност, и не...

Револуција и филозофија

Да прекинеме со мистификацијата дека сме имале револуција. Да се отрезниме: да имавме вистинска револуција, сега ќе владееше поинаква, нова филозофија, која ќе покажуваше...

Бројките и буквите во политиката

Иако идеите, идеологијата, програмите, кадровскиот потенцијал би требало да претставуваат носечки столб на секоја здрава демократија и од тоа да не се отстапува, изгледа...

Филозофијата во Латинска Америка е на улиците

Никогаш борбата на автохтоните народи за свои јазици, за право на образование, не била пожива и посилна Кубанскиот филозоф е светски познат по своите студии...

Watch Rent-a-Girlfriend Episode 10 at website https://funimationfree.com dragon ball super english dub funimation

Watch How Not to Summon a Demon Lord (Dub) Episode 12 (https://crunchyrollfree.com/m/XlZw/ep-12) at Crunchyroll crunchyroll free account