6.3 C
Skopje
3.12.2020 - 23:35

Ознака: Филмскиот фестивал

Затворање на филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“

Шест дена богати со многу филмови, разговори, уметност и креативност оставија зад себе 300-те учесници на 8.Филмскиот фестивал на млади „Џифони Македонија“. Охрабрени млади...

Филмскиот фестивал во Венеција сепак ќе се одржи наесен

Италијанските власти ја потврдија информацијата дека филмскиот фестивал во Венеција ќе се одржи наесен оваа година, како што беше претходно планирано, пренесува „Вараети“. Лука Заја,...

Теона Митевска со своj филм на Филмскиот фестивал во Солун

ТИФФ покани 11 режисери да снимаат 11 кратки филмови во нивните куќи, коментирајќи ја на тој начин новата реалност во која живееме сите. Главната...