Ознака: филмови

Како да се избега од матрицата?

Избор на филмови за апокалипсата (2) Последниве неколку години светот се смени на полошо - пандемијата на коронавирусот, сѐ уште нема разврска ниту за неколкумесечниот...

Лудиот Макс во потрага по подобар свет

Избор на филмови за апокалипсата (1) Последниве неколку години светот се смени на полошо - со пандемијата на коронавирусот, сѐ уште нема разврска ниту за...

Најдобрите филмови за вселената

Неодамна објавените фотографии направени од вселенскиот телескоп „Веб“ се историски момент за науката и технологијата, за астрономијата и истражувањето на вселената, за Америка и...

Летни филмови што ќе ве забават и релаксираат

Зачекоривме во летото, според многумина најубавото годишно време, кога секој од нас сака да отпатува некаде. Како мала подготовка ви препорачуваме 15 летни филмови...

Познати филмови што ги промени публиката

Многу познати филмови денес би изгледале сосема поинаку доколку прво не ѝ се прикажеле на публиката како тест. Практиката филмовите да се тестираат од...

Македонски филмови на фестивал во Париз

Документарните филмови „Стела“, во режија на Стојан Вујичиќ, „101 улога 102 живота, Бајруш Мјаку“, во режија на Филип Херин, и „Бесмртноста на Блаже Конески“,...

Познати филмови што годинава полнат 40 години

Во текот на 1980-тите години од минатиот век беа снимени многу филмови што се најдоа на листата на најдобри на сите времиња, или најпопуларни...

Десет најпопуларни филмови за рок-музичари

Дека музиката и филмот се поврзани во нераскинлива врска не е ништо ново, а тоа го покажуваат првите неми филмови, каде што се слушаа...

„Нетфликс“ секој месец отстранува многу филмови од платформата

„Нетфликс“ отстранува голем број филмови и серии без предупредување за корисниците секој месец. Речиси секој ден се отстрануваат филмови и телевизиски серии што се „скриени“...

Пет најдобри филмови подолги од три часа

Повеќето филмови траат од час и половина до два часа, и тоа со многу добра причина. Тоа е доволно време за една филмска приказна,...