Ознака: Филип Јовановски

„Оваа зграда зборува (на)вистина“ и „Човековиот срам“ на МОТ

Програмата на фестивалот МОТ денеска, 16 септември, продолжува со уште една изведба на „Оваа зграда зборува (на)вистина“ и „Човековиот срам“ во Младински културен центар. Четвртиот...

Македонија на Прашкото квадринале за перформанс

Инсталацијата „Оваа зграда зборува (на)вистина“ на Филип Јовановски, чија кураторка е Ивана Васева, ќе биде дел од Прашкото квадринале за перформанс, дизјан и простор,...