Ознака: Филипо Гранди

Светот треба да се подготви за климатските бегалци

Милиони луѓе се протерани од своите домови од влијанието на климатските промени, рече високиот комесар на ОН за бегалци, Филипо Гранди, предупредувајќи дека светот...

Спасовски и Жерновски на состанок со високиот комесар за бегалци на...

Во седиштето на ОН во Женева, македонска делегација предводена од Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, а во чиј состав е и заменикот министер за надворешни работи, Андреј Жерновски, имаа билатерална средба со...