12.8 C
Skopje
19.9.2021 - 6:36

Ознака: фикција

Параполициски структури – фикција или реалност

Тврдењата на пратеничката Фросина Ременски дека случајот за кој е осомничена е конструиран, а таа е цел на тајни параполициски структури отвораат многу дилеми...

Фикција за трета светска војна

Далеку од реалноста или не, анализата нуди можност да се види во кој правец одат размислувањата на западните аналитичари во поглед на можноста за...

Понекогаш вистината е почудна од фикција

Речиси секој филм може да биде базиран на вистинска приказна, но има и такви што одбираат реални настани и ги претвораат во филмски ремек-дела....