Ознака: физичко

СОНК предлага првите две недели од второто полугодие учениците да учат...

Министерството за образование и наука и Владата треба да размислат за алтернативни методи на наставата во второто полугодие во основното и средното образование, додека...

Како ќе одѕвони трианглата од МОН, народниот правобранител и наставата со...

Можно ли е да продолжи динамиката со нагорен тренд на зараза кај децата или тоа е актуелно краткорочен тренд? Во контекст на ова, постојат...

Боите во домот влијаат на физичкото и менталното здравје

Покрај распоредот на собите и мебелот што го красат вашиот дом - боите се еден од најважните фактори во декорацијата, велат експертите за фенгшуи. Сината...

Двесте писмени барања за настава со физичко присуство

Наодите и записниците на инспекторите ќе одат во владината комисија, која го има крајниот збор и ќе одлучи дали во согласност со евидентираното на...

Во ОУ „Кочо Рацин“ уреден дворот за настава по физичко образование

Пред почетокот на новата учебна година во ОУ „Кочо Рацин“ во Прилеп во дворното место е поставен нов асфалтен слој, на површина од 2.500...

Како да се одржи продуктивноста во услови на физичко растојание

Потребата од одржување физичко растојание на работните места и во погоните дополнително ќе ги погоди компаниите, како во поглед на растот на трошоците така...

И нови и постојни наставници предаваат физичко

Физичкото образование досега се сведуваше на настава каде што ученикот ретко имаше можност да ја развива својата моторика, а со тоа и да го...

Револуционерниот пилот-проект ќе биде озаконет

Ова покажува дека проектите што вистински се реферираат во широкиот јавен интерес, имаат импакт скоро на целокупното население, на напредокот и просперитетот на идните...

Со тандем наставници до здрава младина без деформитети

Почнува часот по физичко. Во салата, 31 ученик од второ одделение. Одделенската наставничка Тиљај Адеми ги реди децата во ред. Плеска со рацете и...

Повеќе физичко за здрави генерации

Застрашувачки е податокот од минатата година на Институтот за јавно здравје дека дури 31 отсто од машките деца и 29 проценти од девојчињата во...