Ознака: физичко присуство

Настава во живо или комбиниран модел сакаат учениците и студентите од...

Во нашата земја 27 отсто од учениците и студентите вклучени во онлајн-истражувањето се за онлајн модел, 41 отсто сакаат да се вратат во клупа,...

Шаќири: Директорите на училиштата ме информираа дека се подготвени за настава...

Добро здравје и успешен почеток на второто полугодие од учебната година на учениците и наставниците им посака министерот за образование и наука Јетон Шаќири...

Барањата за онлајн настава продолжуваат пред почетокот на второто полугодие

Барањата за почеток на второто полугодие со онлајн настава продолжуваат и во пресрет на продолжението на учебната година кое треба да почне утре со...

Наставата ќе продолжи со физичко присуство на учениците на 1 февруари

Наставата во второто полугодие од учебната 2021–2022 година ќе се одвива со физичко присуство за сите ученици во основно и средно образование. Ова е одлуката...

Комисијата за заразни болести предлага настава со физичко присуство за второ...

Комисијата за заразни болести, следејќи ја епидемиолошката состојба, препорача наставата во второто полугодие од учебната 2021–2022 година да се одвива со физичко присуство за...

Онлајн, со физичко присуство или одложено второ полугодие: Резултати од нашата...

Каква настава ни треба и кога да почне Поделени ставови за тоа кога треба да почне и како да се одвива наставата во второто полугодие...

Наставата продолжува со физичко присуство

Состојбата со Ковид-19 во училиштата е стабилна, се следи на дневно ниво и според проценките на Главниот координативен кризен штаб, засега нема потреба од...

Средношколците од Тетово и Гостивар со онлајн настава, другите со физичко...

Тетово и Гостивар ќе ја почнат новата учебна година онлајн, поради состојбата со коронавирусот. Мерката ќе важи две недели само за средните училишта во...

СДСМ: Настава од први септември со физичко присуство, да се почитуваат...

Еден од врвните приоритети на Владата предводена од СДСМ и Министерството за образование и наука е создавањето на услови за квалитетно образование, истакна пратеничката...

Владата ги усвои плановите за настава со физичко присуство во училиштата

Владата на денешната седница ги прифати одделните планови за одржување на наставата во основното и средното образование согласно одлуките на Министерството за образование и...