Ознака: фигури

Фигурите на зимски одмор

Шаховската табла е поставена, но ги нема фигурите. Ги нема ниту кралот ниту кралицата, пионите, топовите, коњитe и ловците да се наредат на осумте...

Владимир Кухар: На крајот хаосот ќе освои сѐ!

Универзумот на „Ворхамер“ е приказна за 41-виот милениум во кој човештвото е во постојана борба за преживување, опколено од непријатели кои се обидуваат да...