10 C
Skopje
24.10.2020 - 13:47

Ознака: фестивал

Хибридно 11-то издание на „Македокс“ со проекции на отворено и онлајн...

Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“ на прес-конференција, што се одржа на 14 август во Куршумли ан, ја објави програмата и дополнителните активности за...

Јубилејното „Охридско лето“ отворено со четирикратно помалку публика

Со околу 400 гледачи, наместо 2.000, колку што во изминативе години биле присутни во Античкиот театар во Охрид, завчеравечер беше отворено јубилејното 60-то издание...

Ансамблот „Македонија“ ги оживеа и записите на Ѓорче Петров

Познатиот ансамбл одржа концерт на фестивалот „Илинденски денови“, а во Битола се претставува и со две изложби Ансамблот „Македонија“, кој веќе долги години е дел...

„Дипер андрграунд“ фестивал во Охрид од 14 до 16 август

Првиот „Дипер андрграунд“ фестивал во Охрид ќе се одржи од 14 до 16 август, најави „Авалон продукција“. Капацитетот е адаптиран по протоколите за само...

Меѓународниот фолклорен фестивал во Кичево нема да се одржи

Поради пандемијата со ковид-19, годинава нема да се одржи тринаесетиот по ред Меѓународен фолклорен фестивал „Д-р Владимир Полежиноски“, кој традиционално се одржуваше во текот...

Фестивалот „Илинденски денови“ ќе се одржи онлајн

Годинашниот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ кој слави 50 години, во организација на Центарот за култура поради пандемијата ќе се одржи...

„Ег­зит 2020“, се­пак, не­ма да се одр­жи

Ор­га­ни­за­то­ри­те на фе­сти­ва­лот „Ег­зит“, на офи­ци­јал­на­та стра­ни­ца на Фејс­бук, об­ја­ви­ја де­ка, се­пак, не­ма да има свир­ки во август на Пе­тро­ва­ра­дин­ска­та твр­ди­на во Но­ви Сад. -...

Се откажува фестивалот „Егзит“

Фестивалот „Егзит“ нема да се одржи од 13 до 16 август како што беше претходно најавено, туку ќе објави нова промена на датумот до...

Шанса за бесплатен пат во Венеција за македонските филмофили

Филмофилите од осум европски земји, меѓу кои, покрај Србија, Босна и Херцеговина од регионот, се најде и Македонија, имаат можност бесплатно да го посетат...

Започна дигиталното издание на филмскиот фестивал „Шанселизе“

Бидејќи киносалите во Франција сѐ уште не се отворени, деветтото издание на филмскиот фестивал „Шанселизе“, кој го слави француското и американското независно кино, се...