28.6 C
Skopje
22.8.2019 - 20:16

Ознака: фестивал на боите

Холи – фестивал на бои во Индија

Во Индија започна хиндуистичкиот фестивал Холи, дводневна прослава на победата на доброто на злото, крајот на зимата и почетокот на пролетта. Корените на вестивалот...