Ознака: фени

Инвестиции до 15 милиони евра и нови вработувања – дел од...

Со дополнителна инвестиција од 10 до 15 милиони евра во реконструкција на втората печка, со нејзиното рестартирање и зголемување на производствените капацитети и норми...

Дисциплинска постапка против претседателот на Синдикатот во „Фени“

Дисциплинска постапка е поведена против Ѓоре Палитов, претседател на Синдикатот во „Фени“, од страна на стечајниот управник на комбинатот во стечај. Во образложението на...

„Фени“: Објавите во медиумите за стечајот во „Фени“ се злонамерни

Неодамнешните извештаи во медиумите во врска со транспарентноста на стечајниот процес може да се објаснат само како злонамерни во однос на ФЕНИ Индустри и...

Тасева: Анѓушев ми се закани по објавите за стечајот за „Фени“

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, на приемот кај британскиот амбасадор, и се заканил на Слаѓана Тасева, претседателка на „Транспаренси интернешнал – Македонија“, за...

Анѓушев: Потемелно да се истражат причините за стечајот на Фени

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ги повикува и охрабрува Транспаренси Интернешенал и другите невладини организации потемелно да ги истражат причините кои предизвикаа Фени...

Анѓушев: Стечајот во Фени се води законски

Стечајната постапка во Фени индустри се води во согласност со Законот за стечај, со соодветни органи на управување за зачувување на стечајната маса, со...