Ознака: фени

Заев: Од компанија во стечај, поранешен „Фени“ има плати за 30%...

Стечајната постапка во „Фени“, денеска „Еуроникел индустри“, не само што е најуспешна постапка во нашата историја, со расчистени долгови кон сите доверители, вклучително и...

ФЕНИ од Кавадарци – еден од најпрофитабилните во Европа!

(повод: написот „Изградбата на ФЕНИ беше голем апсурд!“ од г. Коста Стоименовски) Јас сум редовен читател на вашиот ценет весник од ослободувањето (со мојот татко)...

Из­град­ба­та на ФЕНИ бе­ше го­лем ап­сурд!

(По­вод: Два­та на­пи­си на по­ра­неш­ни­от ге­не­ра­лен ди­ре­ктор на ФЕНИ, г-дин Цве­тко Сто­ја­нов) Со вни­ма­ние ги про­чи­тав два­та на­пи­си на по­чи­ту­ва­ни­от по­ра­не­шен ге­не­ра­лен ди­ре­ктор на ФЕНИ,...

Некои потсетувања за почетоците на ФЕНИ од пред четврт век

Од 1953 година до денес е испишана голема историја, „ОД“ и „ЗА“ ФЕНИ, најчесто како контроверзна, која како времеплов ме враќа во сеќавањата за...

ФЕНИ и неговата поранешна судбина

Интересно е кажувањето на господинот Стојан Андов за „понудата од ГЕНЕКС“ и можноста од пуштањето на комбинатот со заедничко вложување од компанијата „Фалконбриџ“ и...

Синдикатот на „Фени“ сѐ уште чека да заврши стечајот

Вработените на „Фени“ јавно прашуваат, кој има интерес да се одолжува стечајот Од Синдикатот на вработените во комбинатот „Фени“ во Кавадарци сѐ уште чекаат да...

„Фени“ се реорганизира

Стечајната постапка за „Фени“ е пред самиот крај, останува уште една одлука на судот во Велес, велат претставниците на „Еуроникел“, новите закупци на компанијата....

Фени излегува од стечај, следува реорганизација

Судијката Валентина Ѓорѓиевска ја потврди одлуката што ја донесе Собранието на доверители на 4. јули со која е прифатен планот за реорганизација на Фени...

МВР изгоре 590 парчиња неупотребливо и оштетено оружје

Во печката на „Фени” денеска беше изгорено неупотребливо и оштетено оружје од МВР. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски рече дека настанот е придонес кон светскиот ден...

Ограничената инфраструктура го кочи транспортот

Во 2017 година, патниот товарен превоз доминира со учество од 96,4 отсто, во споредба со товарниот превоз со железница, додека во 2012 година тоа...