Ознака: ФДУ

„Огнено крштевање“ во Штип

Младите дипломирани актери од Факултетот за драмски уметности со претставата „Ревизор“ синоќа во Штип имаа вистинско „огнено крштевање“. За време на претставата снема струја,...

Ревизорот ќе ја „стресе“ земјата

Во рамки на проектот „Нов културен бран“ претставата „Ревизор“ од Гогољ ќе биде одиграна на сцената на повеќе македонски театри. Проектот е финансиран од...

Хуманитарна изведба на претставата „Ревизор“ на ФДУ

Студентите на Факултетот за драмски уметности организираат хуманитарната изведба на претставата „Ревизор“, в петок, во 20.30 часот, на академската сцена. Претставата ќе ја одиграат...