13.8 C
Skopje
18.6.2021 - 5:11

Ознака: фатмир бесими

Обезбедени средства за вакцини и награда за медицинските лица

Со прераспределба во буџетот Средства за еднократен надомест за сите медицински лица и помошен персонал во болниците кои ги третираат заболените од ковид-19, како и...

Бесими: Со буџетот се обезбедува поголема поддршка за домашното стопанство

За поддршка на инвестициите, конкурентноста, малите и средни претпријатија, домашниот туризам, како и целокупната област економски работи во 2021 година се обезбедени за 4,5...

Економското заздравување ќе се спроведе преку мерки за здравјето и социјалната...

Преку четирите столба – економско заздравување од ковид-19; забрзан, инклузивен и одржлив економски раст; зајакнување на конкурентноста на приватниот сектор и развој на човечките...

Бесими официјално му го врачи предлог-буџетот на Џафери

Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска го достави предлог-буџетот за 2021 година до претседателот на Собранието Талат Џафери, со што симболично беше одбележано влегувањето...

Бесими: Од идниот месец ќе се исплаќаат по 6.000 денари за...

Законските измени за 22 мерки од вкупно 31 мерка од Четвртиот пакет, кои се во надлежност на Министерството за финансии, се веќе донесени или...

Бесими: Со ребалансот на буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет...

Со ребалансот на буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет антикризни мерки, кој има за цел да обезбеди одржливост на домашните економски дејности и...

Бесими: Ребалансот на буџетот обезбеди средства за четвртиот пакет мерки

Вториот ребаланс на буџетот е ребаланс за спроведување на четвртиот пакет антикризни мерки, кој има за цел да обезбеди одржливост на домашните економски дејности...

Ќе се воведат државна гарантна шема, даночен календар и е-фактура

Фатмир Бесими на средба со СКМ Воведување на државна гарантна шема, даночен календар, електронска фактура, се некои од барањата кои министерот за финансии Фатмир Бесими...

Бесими најави директна поддршка од Владата за домашните и странските компании.

Предвидливост во даночната политика – задржување на данокот на добивка од 10 отсто во следниот четиригодишен период, даночни бенефиции за извозниците преку нов закон...

Бесими: Економската состојба е сериозна, но може да се најде решение

Министерот за финансии Фатмир Бесими истакна дека економската состојба во Македонија е сериозна поради ефектот на пандемијата и епидемиолошката криза на светско ниво, но...