36.8 C
Skopje
4.8.2021 - 16:17

Ознака: фатмир бесими

Бесими: Ребалансот на буџетот е одговор на реалните потреби

Здравјето на граѓаните, здравата економија, како и здрави финансии и општество воопшто остануваат клучни приоритети за оваа година. Во таа насока е и ребалансот...

Димитриеска Кочоска до Бесими: Не постои министер во светот кој се...

Нема ниту еден минстер во светот кој се фали дека половично реализирал проекти, но и тоа очигледно мора да го правиш кога премиер ти...

Бесими: Приходите повисоки за над 14 проценти, средствата ќе се насочат...

Навистина добрата наплата на давачките во буџетот од почетокот на годината, овозможија да се издвојат дополнителни средства за мерки за поддршка на стопанството и...

Изградба на откупни центри и поголемо искористување на европските фондови

Педесет милиони евра за модернизација на земјоделството Преку Проектот за модернизација на земјоделството, кој е дел од четиригодишната рамка за соработка со Светска банка, ќе...

Оштетените штедачи од Еуростандард банка бараат разрешување на Бесими

Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка „Правда за штедачи”, во петокот поднело барање за разрешување на министерот за финансии Фатмир...

Вториот пакет економски мерки е стоотстотно имплементиран

Буџетските приходи се повисоки во однос на преткризниот период, 4,4% е растот на вкупните приходи, 5% е растот на даноците и придонесите. Вториот пакет...

Бесими: Поради доверба на инвеститорите, каматна заштеда од 82,2 милиона евра

Кредибилитетот на инвеститорите во нашата економија и политиките кои се спроведуваат расте, забележа министерот за финансии Фатмир Бесими по повод издавањето на осмата еврообврзница. -...

Бесими: Петиот пакет мерки насочен кон закрепнување на економијата

Петтиот пакет-мерки има развојна компонента, односно е насочен кон закрепнување на економијата, инвестиции и развој. Тоа е важно да се испрати како порака, тоа...

Компаниите што ќе инвестираат нема да ги враќаат средствата од финансиската...

Министерот за финансии, Фатмир Бесими, истакна дека фирмите нема да ги враќаат средствата од финансиската поддршка за исплата на плати за месеците февруари и...

Фатмир Бесими ја претстави реформската агенда

Министерот за финансии Фатмир Бесими оствари средба со амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Кејт Мари Брнз, која беше придружувана од директорот на УСАИД во...