Ознака: фасади

Невремето со силен ветер оштети покриви, фасади, автомобили…

Едно лице е повредено во невремето што го зафати Скопје, а најголема штета на покривни конструкции, покрај онаа на средното хемиско училиште „Марија Кири...

Подготвена стратегија за обнова на фасадите

Идејата е да се обезбеди ефикасно намалување на потрошувачката на енергија, со примена на мерки за енергетска ефикасност и истовремено намалување на загадувањето на...

Енергетска ефикасност – ако се согласи повеќе од половина зграда

Некои скопски општини се обидуваат да им излезат во пресрет на граѓаните и субвенционираат во енергетска обнова на старите згради преку воспоставувањето партнерски однос...

Графитите се непожелни за свежо обоените фасади, но се дел од...

За некого графитите претставуваат уметност и начин за креативно изразување, а за други, пак, недолично однесување и вандалски чин врз фасадите на објектите. За...

Шилегов: Се реконструираат фасадите на 13 средни училишта

Енергетски ефикасни фасади во согласност со современите стандарди за рационализација и заштеда на електричната и топлинската енергија, ќе добијат 13 средни училишта во Скопје,...

Вкупно 26 згради во општина Центар ќе добијат енергетско-ефикасни фасади

Вкупно 26 згради во општина Центар ќе добијат енергетско-ефикасни фасади Уште 26 станбени објакти во општина Центар ќе добијат енергетско-ефикасни фасади, во рамки на...

Богдановиќ: Наместо барокни ќе поставуваме енергетско-ефикасни фасади

Во општина Центар има голем број постари станбени објекти  кои се изградени  без примена на стандардите за енергетска ефикасност. Градоначалникот Саша Богдановиќ, денеска на...

„Моја скопска приказна“ – конкурс на фотографии инспирирани од автентични скопски...

„Mоја скопска приказна“ е отворен конкурс на фотографии инспирирани од фасади на објекти што го дефинираат вистинскиот идентитет на старо Скопје. Идејата на натпреварот...

Продолжен конкурсот за фотографии „Моја скопска приказна“

„Mоја скопска приказна“ е отворен конкурс на фотографии инспирирани од фасади на објекти што го дефинираат вистинскиот идентитет на старо Скопје. Најдобрите фотографии ќе бидат...