29.8 C
Skopje
4.8.2021 - 23:41

Ознака: фарса

Дали „зелената“ активност на архитектите е обична фарса?

Архитектите сакаат да се гледаат себеси како општествено корисни личности со добри намери. Архитектурата како професија се стреми да привлече луѓе што имаат желба...

Наградениот документарец за Мајкл Џексон оценет како фарса

Менаџментот на Мајкл Џексон изјави дека доделувањето на наградата „Еми“ за документарецот „Бегство од Недојдија“ (Leaving Neverland) е чиста фарса. „Бегство од Недојдија“ за првпат...

Уставна фарса и фарисеи

Од колумна до колумна, за една седмица, види чудо - јавната расправа за уставните амандмани заврши! Всушност, петте дена ги скратија на четири. Ваквата...