Ознака: фалсификати

Вистински наплив на лажни долари

Американскиот долар е најчеста цел на фалсификаторите, а потврда за тоа е и последната акција на турската полиција, која неодамна во печатница во близината...

Музејот на Теру откри 82 фалсификувани слики во својата поставка

Официјални лица од францускиот музеј посветен на сликарот Етјен Теру откриле дека сликите за кои се мислело дека се негови, всушност се фалсификати. Музејот на...