Ознака: факултети

Факултетите повторно се отвораат

На високообразовните установи каде постои можност за целосна примена на протоколот за полагање испити на високообразовните установи, а во согласност со мерките за заштита...

ВМРО-ДПМНЕ: Нема потреба од приемни испити на факултети

Нема потреба од приемни испити на факултети, СДСМ да не се меша во работата на професорите, велат од ВМРО-ДПМНЕ во врска со предлогот на...

Прекин на наставата, за деца до 10 години од работа се...

Министерот за здравство, Венко Филипче, на денешната прес-конференција соопшти дека по препорака на Комисијата за заразни болести, владата прифатила сет на дополнителни мерки за...

Како да се спасат идните бруцоши од криминал на факултетите

Секој државен универзитет е сопственост на државата, значи на сите нејзини граѓани. Арно ама има професори/ки што таа институција ја практикуваат како своја компанија...

Студентите избраа свои претставници во рамки на факултетите

По повеќе од три години, УКИМ распиша и спроведе избори за студентски претставници преку кои гласот на студентите ќе биде слушнат во рамките на...

Втор уписен рок на факултетите, нема место само на Медицински

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска почнува вториот уписен рок. Утре и в понеделник се уписите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во...

Почува првиот уписен рок на УКИМ за десет илјади слободни места

Првиот рок за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“- Скопје ќе се одржи денеска...

Факултетите немаат желба да се борат против плагијаторите

Недостигот од средства и желба се причините поради кои факултетите во Србија не сакаат да набавуваат софтвери за откривање препишани научни трудови Државните универзитети во...

Студиските програми на факултетите предизвикаа голем интерес кај средношколците

Проектот „Училиштата на градот Скопје со отворени врати за факултетите и универзитетите за промоција на нивните студиски програми“, кој се реализира во периодот од...