Ознака: факел

Идната недела олимпискиот факел тргнува кон Токио

Од 25 март, од североисточната префектура Фукушима, штафетата треба да ја помине Јапонија во следните четири месеци, со учество на 10.000 тркачи што ќе...

Најстарата жена на светот ќе го носи олимпискиот факел во Јапонија

Најстарата жена на светот, 118-годишната Јапонка Кане Танака, ќе го носи олимпискиот факел. Таа се излекувала двапати од рак, преживеала две глобални пандемии и...