Ознака: фабрика „Охис“

Поранешни вработени во ОХИС: Во фабриката има остатоци од опасна жива

Поранешни вработени во фабриката „ОХИС“ тврдат дека во кругот на фабриката има опасна жива, како остаток од работењето на некогашниот дел од погонот електролиза. Тие...

Tоксична материја се излеа од цистерна во „Охис“

Од цистерна во фабриката „Охис“ се излеала високо токсична и опасна материја. Моментно во фабриката има големо присутство на полиција и противпожарно возило, а се...