Ознака: УЈП

Лукаревска: Намалување на сивата економија ќе почне од дисциплинирање на даночните...

Управата за јавни приходи во 2018 година спроведе 7.148 контроли за фискализација, од кои кај 826 беа утврдени неправилности и тоа во најголем дел од...

Купувачите на станови сѐ уште стравуваат од измами

Катастарот не води посебна евиденција колку и кои станови се продадени, но може во соодветниот лист за предбележување за секој објект во градба да...

Анѓушев најави гасификација и канцеларија на УЈП во Велес

Отворање канцеларија на УЈП, гасификација и поврзување на двете вештачки езера „Лисиче“ и „Младост“ со цевковод, се само некои од проектите што денеска им...

Тевдовски: Се дигитализираат услугите на УЈП и Царина за фирмите

Навремен и неселективен поврат на ДДВ преку модул за автоматски поврат, електронско следење на плановите за јавните набавки, како и електронско обработување на царинските...

Граѓаните електронски ќе го следат предметот за откуп на дворните места

Граѓаните електронски ќе можат да ги следат предметите во Управата за јавни приходи и Управата за имотно правни работи. Министерството за финансии, како што соопштуваат,...

УЈП: До 15-ти месецов да се поднесе пријава за регистрација за...

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава...

УЈП разви модул за автоматски поврат на даноци

За редовен и автоматски поврат на ДДВ кон фирмите и пребивање на претплата на даноци кон сите даночни обврзници, Управата за јавни приходи направи...

УЈП: Граѓаните кои не се регистрирале во електронскиот систем да го...

Речиси 100 проценти од даночните обврзници што требаше да се регистрираат во електронскиот систем е-Персонален данок тоа го направиле во законскиот рок до 31...

Истекува рокот за регистрација на системот за електронска даночна пријава

Истекува крајниот рок до кој граѓаните треба да се регистрираат на системот за електронска даночна пријава во Управата за јавни приходи. Граѓани кои досега...

Канцеларијата на УЈП во Аеродром до крајот на годинава ќе работи...

Канцеларијата на УЈП во Општина Аеродром, почнувајќи од денеска, до крајот на годинава ќе работи до 18 часот, информират од општина Аеродром. Со новото работно...