Ознака: УЈП

Најмладиот македонски милионер има само 15 години

Највисоки приходи пријавени во годишната даночна пријава има скопјанец, во износ од 212 милиони денари (3,4 милиони евра), што е највисок годишен бруто-приход во...

Над милион денари приход имале над 24 илјади граѓани, меѓу нив...

Над 24 илјади граѓани во земјава годишно заработуваат над еден милион денари, а бројката на оние кои оствариле бруто приходи од 100 илјади до...

УЈП од 1 април почнува со доставување на претпополнети годишни даночни...

Управата за јавни приходи од почетокот на наредниот месец ќе почне да ги доставува на граѓаните претпополнетите годишни даночни пријави за остварени приходи во...

Сивата економија ќе се намали со дисциплинирањето на даночните обврзници

Управата за јавни приходи во 2018 година спроведе 7.148 контроли за фискализација, од кои кај 826 беа утврдени неправилности, и тоа во најголем дел...

Лукаревска: Намалување на сивата економија ќе почне од дисциплинирање на даночните...

Управата за јавни приходи во 2018 година спроведе 7.148 контроли за фискализација, од кои кај 826 беа утврдени неправилности и тоа во најголем дел од...

Купувачите на станови сѐ уште стравуваат од измами

Катастарот не води посебна евиденција колку и кои станови се продадени, но може во соодветниот лист за предбележување за секој објект во градба да...

Анѓушев најави гасификација и канцеларија на УЈП во Велес

Отворање канцеларија на УЈП, гасификација и поврзување на двете вештачки езера „Лисиче“ и „Младост“ со цевковод, се само некои од проектите што денеска им...

Тевдовски: Се дигитализираат услугите на УЈП и Царина за фирмите

Навремен и неселективен поврат на ДДВ преку модул за автоматски поврат, електронско следење на плановите за јавните набавки, како и електронско обработување на царинските...

Граѓаните електронски ќе го следат предметот за откуп на дворните места

Граѓаните електронски ќе можат да ги следат предметите во Управата за јавни приходи и Управата за имотно правни работи. Министерството за финансии, како што соопштуваат,...

УЈП: До 15-ти месецов да се поднесе пријава за регистрација за...

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава...