13.4 C
Skopje
23.4.2019 - 20:32

Ознака: УЈП

Граѓаните електронски ќе го следат предметот за откуп на дворните места

Граѓаните електронски ќе можат да ги следат предметите во Управата за јавни приходи и Управата за имотно правни работи. Министерството за финансии, како што соопштуваат,...

УЈП: До 15-ти месецов да се поднесе пријава за регистрација за...

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочлив промет од вршење стопанска дејност повисок од милион денари имаат обврска да поднесат Пријава...

УЈП разви модул за автоматски поврат на даноци

За редовен и автоматски поврат на ДДВ кон фирмите и пребивање на претплата на даноци кон сите даночни обврзници, Управата за јавни приходи направи...

УЈП: Граѓаните кои не се регистрирале во електронскиот систем да го...

Речиси 100 проценти од даночните обврзници што требаше да се регистрираат во електронскиот систем е-Персонален данок тоа го направиле во законскиот рок до 31...

Истекува рокот за регистрација на системот за електронска даночна пријава

Истекува крајниот рок до кој граѓаните треба да се регистрираат на системот за електронска даночна пријава во Управата за јавни приходи. Граѓани кои досега...

Канцеларијата на УЈП во Аеродром до крајот на годинава ќе работи...

Канцеларијата на УЈП во Општина Аеродром, почнувајќи од денеска, до крајот на годинава ќе работи до 18 часот, информират од општина Аеродром. Со новото работно...

Шалтерите на УЈП отворени и денеска

Даночните шалтери на Управата за јавни приходи ќе бидат отворени за граѓаните и денеска за да може да се регистрираат за новиот концепт на...

Шалтерите на УЈП ќе работат и утре

Даночните шалтери на Управата за јавни приходи утре ќе бидат отворени за граѓаните да може да достават е-ГДП-ПДД за 2018 година. Даночните шалтери ќе бидат...

Лукаревска: УЈП подготвена за прогресивното оданочување

Управата за јавни приходи, како институција е подготвена за примената на новиот прогресивен данок, истакна при денешната посета на средното училиште за специјално образование...

Предадена во употреба реновираната зграда од Даночното одделение Кичево

Денес и официјално во употреба беше предадена реновираната зграда од Даночното одделение на Управата за јавни приходи-Кичево. На овој чин присуствуваше и директорката на Управата...