Ознака: училиште

ОУ „Јохан Х.Песталоци“ со своја ботаничка градина

Учениците од основното училиште „Јохан Хајнрих Песталоци“ заедно со градоначалникот на општината Центар, Саша Богдановиќ, ги засадија своите први растенија во новата ботаничка градина...

Училиштето „Димо Хаџи Димов“ доби сензорна соба

Сензорна соба или ресурсна просторија добија учениците со посебни потреби, а собата е дел од просториите на ООУ „Димо Хаџи Димов“ во Влае. Заслужни...

Школски час во руините на Рака

Учениците посетуваат настава во разурнато училиште во руинираниот сириски град Рака. Децата носат топла зимска облека за да се заштитат од студот, додека се...

Шуга во основното училиште „Владо Тасевски“ во Карпош

Случај на шуга е евидентиран кај еден ученик од второ одделение во основното општинско училиште „Владо Тасевски“ во Скопје. Заради превентивни причини, учениците утринава беа...

Еко-катче во училишниот хол во ОУ „К.Ј.Питу“ во Кичево

За да го доловат есенскиот амбиент во сопственото училиште, учениците и нивните наставници од основното училиште „К.Ј.Питу“ Кичево, во училишниот хол создадоа еко-катче, кое...

Училиштето „Аврам Писевски“ направи своја градина

Со промоција на новата училишна градина во основното училиште „Аврам Писевски“ во населбата Бардовци се одбележа Светскиот ден на храната. Идејата е промовирајќи производство...

Насилните видеоигри ја зголемуваат агресијата кај децата

Случајот со девојчето што беше фрлено од прозорец од нејзините 14-годишни соученци во основното училиште „Ѓоргија Пулевски“ во скопската населба Аеродром одново го актуализира...

Училишен рок-концерт за „Бела ноќ“ во „Никола Карев“

Учениците од „Никола Карев“ во соработка со Младинскиот културен центар (МКЦ) ќе одржат рок-концерт во рамките на манифестацијата „Бела ноќ“, во просториите на средното...

Еко-манифестација повод акцијата на пластична амбалажа

Во основното училиште „Ацо Шопов" во населба Радишани денеска се одржа еко-манифестација по повод собирната акција на пластична амбалажа, во соработка со ЈП „Комунална...

Врсничко насилство? Не во моето училиште!

Цели на кампањата и пораки што од „Меѓаши“ сакаат да ги упатат се: препознавање, навремено и адекватно реагирање на различни случаи на врсничко насилство...