Ознака: училиште

Божиќен концерт на учениците од музичкото училиште „Лазо Мицев-Рале“

Традицијата на 8 јануари претходни и сегашни ученици на ООМБУ „Лазо Мицев-Рале“ од Кавадарци, заедно со своите наставници, да му подаруваат на градот прекрасен...

Заменет нееколошкиот систем за греење во училиште во Бутел

Општина Бутел денеска започна со имплементација и на третата мерка од Планот за чист воздух, која се однесува на замена на нееколошкиот систем за...

Михаил Јорданоски избран за дете правобранител во училиштето

Ги поддржувам учениците во нивното демократско помагање во училишниот живот и им посакувам уште голем број вакви успешни приказни, вели директорката Кети Стевананџија Минатиот вторник...

Кривична за лице кое со средно образование станало наставник

Полицијата поднесе кривична пријава против Џ.Р.(62) и М.Ш.(55), двајцата од селото Матејче и против Т.Е.(37) од селото Ропаљце, општина Липково, поради злоупотреба на службена...

Ќе продолжи изградбата на училиштето „Димитар Македонски“

Со средства од буџетот што ги одобри Владата ќе продолжи изградбата на ООУ „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче. Решение беше најдено на завчерашната седница,...

Се гради спортска сала во училиштето „Јоаким Крчовски“ во Волково

По шест децении, основното училиште „Јоаким Крчовски“ во селото Волково ќе добие спортска сала. Изградбата на салата е проект на Министерството за образование и...

Нов лежечки „полицаец“ пред училиштето „Јан Амос Коменски“

Нов лежечки „полицаец“ е поставен пред општинското основно училиште „Јан Амос Коменски“, чија цел да ја намали брзината на возачите, кои не водат сметка...

Инспекциски надзор во училиштето во Гостивар каде учениците ја поздравија воената...

Во основното училиште „Мустафа Кемал Ататурк“ во Гостивар, каде што учениците со војнички поздрав ја поздравија турската офанзива во Сирија, ќе биде извршен инспекциски...

Татко изградил пат преку планина за да може ќерка му да...

Дека родителите се подготвени на какво било жртвување кога се работи за нивните деца, сведочи и приказната од Турција. Кога малата Гамзе Коркут требала да...

Јоновски обезбеди помош за училиште во родната Струга!

Долгогодишниот ракометен репрезентативец Ацо Јоновски се вклучи во кампањата за помош на ОУ „Јосип Броз-Тито“ во Струга. Тој е тренер-играч во германскиот нисколигаш Ратинген...