-2 C
Skopje
23.2.2019 - 12:26

Ознака: училишта

МОН: Општина Гостивар незаконски разрешува и назначува директори на училишта

Министерството за образование и наука соопшти дека е должно да преземе законски мерки за привремено одземање на надлежностите на Општина Гостивар за именување и...

Британските училишта го воведуваат предметот свесност

Учениците во Велика Британија веќе учат математика, наука и историја, но стотици училишта се подготвуваат да ја прошират традиционалната наставна програма со новиот предмет...

Образованието рано го напуштаат 8,5 отсто од лицата меѓу 18 и...

Низок степен на образование во Македонија имаат 17,7 проценти од лицата на возраст меѓу 25 и 34 години, а 8,5 отсто од лицата од...

Без поголеми отсуства започна второто полугодие во Кичево

И покрај загадениот воздух и грипот што е присутен во овој дел од годината, сепак тоа не беше причина бројот на отсуствата на првиот...

Реконструкција на училишта во Бутел

Иако се зимски услови, со температури длабоко под нулата, во општината Бутел за време на зимскиот распуст на учениците се вршат реконструкции дури на...

Општината Кисела Вода им подели 300 вреќи сол на училиштата и...

Општината Кисела Вода веднаш по првите снежни врнежи на улиците и тротоарите на повисоките населени места, за да им овозможи непречено движење на граѓаните,...

Како се делат платените менторства во основните и средните училишта во...

Во Законот за основно образование во членот 85 пишува: (1) Наставник, стручен соработник или воспитувач што првпат се вработува во основно училиште е наставник-приправник, стручен...

Шилегов: Скопските средни училишта ќе добијат прочистувачи на воздух

Средните училишта во Скопје ќе добијат прочистувачи на воздух од Градот Скопје. Денеска почнаа да се поставуваат во СУГС „Орце Николов“. Градоначалникот на Град...

Од утре продолжува наставата во основните училишта во Чаир

Општина Чаир соопшти дека од утре едукативно-образовниот процес во О.У. „Исмаил Ќемали“, О.У.„Васил Главинов“ и О.У. „7 Марси“ ќе продолжи во нормални услови. Двата дена...

Сменети имињата на училиштата во Дебар

Официјално се сменети имињата на училиштата во Дебар, беше соопштено на денешните пригодни програми организирани по повод 28-ми ноември – Денот на незвисноста на...