Ознака: учење

Сега е моментот

Светот живее во време кога секој од нас согледува колкави биле и колкави се важноста и смислата на носечкиот столб на секое општество -...

Уникатен метод за учење што дава извонредни резултати за кратко време

Придобивките од оваа програма се огромни, бидејќи се овозможува развивање на фокусот кај децата, фотомеморијата, способноста во следење на наставата, како и подобрување на...

Учењето странски јазик ја подобрува функцијата на мозокот

Експертите откриле дека изучувањето странски јазик има свои придобивки за здравјето на мозокот. Учењето втор јазик може да биде многу корисно хоби за нашето...

Владина делегација во Берн за да се запознае со швајцарскиот модел...

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација на економските ресори, Кочо Анѓушев, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска...

Учењето ни ги отвора портите на знаењето!

проф. д-р Кирил Темков Покрај важните нешта, секогаш има нешто што е поважно и нешто што е најважно. Станува збор за оние нешта што имаат...

Невработените ќе учат како да започнат сопствен бизнис

Триесет невработени лица од Вардарскиот, Полошкиот, Југозападниот и Североисточниот плански регион од вчера почнаа да посетуваат обука за отпочнување бизнис, спроведена од страна на...

До стручен кадар преку учење и работење во исто време

Дуалното образование има незаменлива улога во обезбедувањето соодветна работна сила со потребните вештини и компетенции за поддршка на економскиот пораст, согласни се стопанствениците Дуалното образование...

Учењето ни ги отвора портите на знаењето и нe прави подобри...

проф. д-р Кирил Темков Покрај важните нешта, секогаш има нешто што е поважно и нешто што е најважно. Станува збор за оние нешта што...

Наставникот треба да ја стимулира желбата кај учениците за учење

Со сите мои активности настојувам да ја исполнам мисијата на еден учител просветен работник да продуцирам кадри, кои со своите стекнати знаења и вештини...

Опаѓа интересот за учење на мајчиниот јазик во Србија и во...

Во организација на здружението на Македонците и поборниците на македонската култура во Панчево и Република Србија, македонскиот културен центар „Блаже Конески“, на 21 декември,...