2.1 C
Skopje
30.3.2020 - 10:16

Ознака: ученици

За учениците во Република Српска бесплатен пристап до интернет

Со цел подобрување на учењето од далечина и обезбедување на еднакви услови за сите ученици, компанијата „М:тел“ ќе обезбеди бесплатен пристап до Интернет-порталот за...

Онлајн едукација за прилепските ученици

Општина Прилеп, следејќи ги препораките на Министерството за образование и наука, се вклучува во електронската едукација на учениците во сите воспитно-образовни институции, со листи...

Не се размислува за онлајн-настава, можна опција е учење преку телевизија

КАКО ЌЕ СЕ НАДОМЕСТИ МАТЕРИЈАЛОТ ШТО ГО ПРОПУШТААТ УЧЕНИЦИТЕ Основците и средношколците веќе четири дена не одат на настава по одлуката училиштата да бидат затворени,...

Седум ученици од училишта во општина Карпош се во домашна изолација

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, извести дека на 3 март во основното училиште „Братство“, во Тафталиџе, се одржало предавање за превенција од коронавирус,...

Ученици на едукативна средба во општина Кисела Вода

Повеќе ученици од четврто одделение од општинското основно училиште „Кирил Пејчиновиќ“ во Кисела Вода имаа едукативна средба со градоначалникот Филип Темелковски. Средбата е дел...

Ученици од Скопје регионални палеографски амбасадори

Во нашето училиште се изучуваат македонскиот, англискиот, францускиот и рускиот јазик, а по наставата учениците имаат можност да ги изучуваат и хрватскиот и бугарскиот...

Читателска работилница за ученици во Валандово

Во Градската библиотека во Валандово активно работи читателска работилница, која беше отворена пред една година. Организаторка и реализаторка на оваа едукативна програма за учениците...

Ученици од училиштето на принцот Џорџ и принцезата Шарлота се во...

Четворица ученици, кои учат во училиштето на принцот Џорџ и принцезата Шарлота, членови на кралското семејство, биле на патувања во северна Италија. Двајца од...

Шаховски турнир за ученици во Кисела Вода

Општината Кисела Вода, заедно со шаховскиот клуб БМ-Кисела Вода, организира прв екипен турнир во шах во Кисела Вода за дечињата од основните училишта од...

Ученици од ОУ „К. Неделковски“ и „К.Ј. Питу“ на гости кај...

Кабинетот на претседателот на нашата змеја, кој се наоѓа во вилата „Водно“, во рамките на активноста „Отворен кабинет“, деновиве го посетија ученици од ООУ...