Ознака: учебници

МОН: Ако доцнат учебниците по новите програми учениците ќе учат од...

Во тек е постапка за избор на економски оператор за печатење и дистрибуција на учебниците по предметите во основно образование за кои Бирото за...

Учениците ќе ги имаат сите учебници од 1 септември

Министерството за образование и наука ги разгледува сите можности, во тек се постапки и од 1 септември сите ученици во основно и средно образование...

МОН: Трошоците за набавка на учебници годинава намалени за 10 милиони...

Педагошката служба и преговарачкиот тим на Министерството за образование и наука оваа година успеаја по пат на преговарање за 10 милиони денари да ја...

За дигиталниот свет и, хм, дигиталните учебници

Темата за која ќе пишувам денеска е една од најчестите теми на мојот научноистражувачки интерес во последните неколку години, а се однесува на дигиталниот...

ВМРО-ДПМНЕ: Царовска не сака да види дека учениците и родителите се...

Од опозициската ВМРО-ДПМНЕ велат дека министерката за образование и наука продолжува со самоволието по протестот на родителите, наставниците и родителите. - Арогантната и тврдоглава министерка...

Шовинизмот и иредентизмот во бугарските учебници

Истражување на „Нова Македонија“ во соработка со еминентни историчари (3) „Историја и цивилизација за 6. клас“ од авторите Красимира Гагова, Антоан Тонев, Александар Кертин, Јулија...

Шовинизмот и иредентизмот во бугарските учебници

Истражување на „Нова Македонија“ во соработка со еминентни историчари (2) „Историја и цивилизација за 5. клас“ од авторите Валери Колев, Костадин Грозев, Румјана Михнева, Тодор...

Шовинизмот и иредентизмот во бугарските учебници

„Нова Македонија“ во консултација со група историчари ги проучуваше и ги анализираше историските учебници што се користат во наставниот процес во Бугарија. Во текот...

Kомисија не постигна договор за учебниците

Заедничката македонско-бугарска комисија за историски и образовни прашања не постигнаа договор за учебниците во Бугарија, а темата за заедничко чествување на Гоце Делчев не...

МОН: Нема да дозволиме ученик да остане без учебник

Министерството за образование и наука потсетува дека, како што и беше најавено, од следната учебна година ќе се примени комбиниран начин на учење кој...