Ознака: учебник

Дигиталниот учебник по историја и општество за 4-то одделение нуди учење...

Материјалот за учење по предметот историја и општество за четврто одделение којшто е во дигитална форма нуди ситуации и примери од секојдневниот живот коишто...

Учебникот по географија кој ги навреди Албанците повлечен од употреба

Министерството за образование и наука информира дека е повлечен од употреба учебникот по географија за втора година гимназиско образование пореакциите дека има содржини кои...

Груби и Царовска договорија измени на учебникот по географија кој ја...

Првиот вицепремиер Артан Груби, министерката за образование, Мила Царовска, и пратеникот Арбер Адеми се согласија дека неправилностите и неправдите во сите учебници треба да...

Учебникот по социологија ќе се ревидира

За учебниците за кои добивме забелешки за грешки беше спроведен процес на корекција и повторно печатење во 2018 година, но меѓу нив не беше...

„Жените затворени во домот немаат можност да прават кривични дела“

Содржина во учебникот по социологија за втора година гимназија предизвика лавина граѓански реакции. Станува збор за делот во кој се вели дека „Ако жената...

Излезе од печат учебник за студенти по медицина

Во издание на „Бата прес“ излезе од печат делото „Акушерство - учебник наменет за студенти по општа медицина, специјализанти по гинекологија и акушери“ од...

Законски измени за надминување на проблемот

ИСТРАЖУВАЊЕ: ИМА ЛИ СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ СТРУЧНА ЛИТЕРАТУРА (2) Во македонското средно стручно образование речиси две децении нема учебници по мноштво стручни предмети. И тоа...

Уставна фарса и фарисеи

Од колумна до колумна, за една седмица, види чудо - јавната расправа за уставните амандмани заврши! Всушност, петте дена ги скратија на четири. Ваквата...