Ознака: учебна година

Не се почитува приватниот живот и работното време на наставниците

Синдикат за образование и наука до МОН Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) поднесе барања за средба до министерката за образование и наука, Мила...

Најголемото училиште во Кичево ја почна наставата со симулација за првачињата

Во најголемото училиште во Кичево, започна наставата со мали проблеми Денес првиот училишен ден го започнаа 155 првачиња во најголемото основно училиште во Кичево ОУ...

Новата учебна година во Кичево започна со мал број на отсуства

Новата учебна година во Кичево започна со мал број на отсуства на учениците, кои ќе можат наставата да ја следат со физичко присуство во...

За 660 првачиња прв училиштен час во Прилеп

Во 10 основни училишта во прилепската општина денеска за првпат го започнаа своето образование 660 првачиња. Од општина Прилеп информираат дека 1.250 ученици ќе...

Филипче побара разбирање и поддршка за одлуките во образованието

Знам дека многумина сакаат и бараат учењето да се одвива поинаку и искрено сите ги разбирам. Но, како здравствен работник и прв одговорен во...

Децата тргнаа на училиште под посебни протоколи

  Со посебни протоколи, обележани патеки, истакнати прописи кои треба да се почитуваат, како и мерење температура и дезинфекција на рацете при влез, денес почна...

МОН: На првиот училишен час нема посериозни пречки за одржување на...

Министерството за образование и наука е во постојана комуникација со тимот од ФИНКИ и Бирото за развој на образование којшто работи на платформата и...

Почнува учебната година различна од останатите

Новата учебна 2020/2021 година почнува денеска, со еден месец одложување. Настава со физичко присуство ќе следат учениците од прво до трето одделение, но и...

Царовска: Во 600 училишта настава со физичко присуство, во останатите на...

Новата учебна година утре официјално започнува, со што 600 училишта ќе одржуваат настава со физичко присуство, а за останатите е достапно учење на далечина,...

Средношколците се заканија со бојкот ако не почне да се применува...

Средношколците ќе ја бојкотираат наставата доколку не се исполни нивното барање за отпочнување на учебната година со комбиниран модел на настава, кое Владата не...