2.8 C
Skopje
28.10.2021 - 0:53

Ознака: Утопија

Итност за утопија

Кон изложбата „Сè што ни е заедничко“, Музеј на современа уметност, Скопје. Куратори: Мира Гаќина и Јованка Попова Концептот „Сè што ни е заедничко“, презентиран...

Утопијата „зближување истории“

Со внимание следам што се случува со проектот „зближување меѓу Македонија и Бугарија“. Не затоа што не го знам исходот, туку затоа што ме...