19.8 C
Skopje
22.6.2021 - 3:27

Ознака: успешно

„На работ“ – успешно „лутање“ низ сопствен јазик

Во галеријата „Акантус“ се изложени дела на младите уметници: Ана Трајковска, Илија Прокопиев, Доротеј Нешовски и Ива Станковска  „На работ“ е насловот на изложбата на...

Гуските може успешно да се дресираат

Податокот за дресирањето сведочи за апсурдноста и неточноста на распространетата и општоприфатена теза дека гуските се неинтелигентни животни Гуските му припаѓаат на семејството патки. Постојат...